Do hlubin chrámu

19.07.2015 15:56

Druhá cesta přes Deadwing pass už proběhla bez větších komplikací a skupinka stanula na kopci, shlížejíc na stromy v rozlehlé bažině. Tam, někde uprostřed pod hladinou jezera ležel starý opuštěných chrám, který ukrýval to, co hledali. Sestoupili tedy po stezce dolů a vnořili se do močálů. Zpevněná cesta je zavedla dost daleko, ale i tak z ní museli sestoupit a pokračovat terénem nejzrádnějším. Tempo se tím značně zpomalilo, museli hledat bezpečné přechody mezi ostrůvky a hladové oči krokodýlů či občasné šplouchnutí a mizející ocas ve vodě situaci taky moc nepomáhali.

Po mnoha a mnoha úmorných hodinách stanuli na břehu jezera, z jehož prostředka vyčnívala nad hladinu pouze nejvrchnější část zikuratu. Aby nemuseli shánět loď či nechávat část vybavení na břehu, obětoval Gornag část svých sil, aby duchové, s nimiž šamani rozmlouvají, umožnili skupině přejít po hladině. Ani tak však nebylo vyhráno. Vchod totiž strážila postava podivného vzezření, jakýsi strážce. Nemohl své místo opustit, ale umožní prý dobrodruhům průchod, pokud pomohou obnovit ochranné značky na rozích stavby pod hladinou, až u dna. Tak jako tak byl tedy čas složit těžké zbroje a vrhnout se pod vodu. Chvíle hledání oněch správných míst a pečlivé provedení popsaného postupu a po nějaké době všechny čtyři značky opět pulsovaly silnou energií. Strážce je však ještě varoval před silnou kletbou, která padá na každého, kdo dolů vstoupí bez opatrnosti. Za jejich pomoc jim přislíbil namíchat ochrannou tinkturu ze surovin, které mu následně donesli.

Po její aplikaci už jim nic nebránilo. S každým schodem níže a níže byla více cítit vlhkost a hniloba a na každého padala úzkost. Nesešli ještě ani první schodiště a už nacházeli mrtvá a zohavená těla. Postupně odhalovali obrovský rozsáhlý labyrint chodeb a místností, v jehož zákoutích čihala nevýslovná nebezpečí, od smrtelně jedovatých zvířat až po schránky bývalých navštěvníků nyní sloužící neznámé zlé vůli jako loutky. Postupně se skupinka prodrala až do středu, kde našli zašlý deník trpaslíka, který původně nesl to, pro co sem přišli. Následovali jeho zmatené instrukce, které je honily po chrámu sem a tam, aby nakonec zjistili, že trpaslík krátce po svém vstupu zešílel a vše byla jen hra, kterou se snažil zmást své přízraky, které ho pronásledovaly. Tak museli přistoupit k improvizaci a začali uvažovat. Kam by trpaslík schoval něco cenného? Do pokladnice, přirozeně. Začali chrám propátrávat a nakonec skrz středovou aulu, probíhající skrz několik pater chrámu se dostali do potemnělého doupěte, kde přízrak draka strážil hromádku pokladu a viditelně ji nehodlal vydat bez boje, ostatně už ani dobrodruhy propustit. Strhla se tedy řež o holý život, která zanechala spoustu zranění a krve, byl to ale drak, kdo nakonec padl. Nečekali už na nic, rychle prohrabali hromadu, až našli onen kus kamenného klíče a rychle pryč vyčarovaným portálem. Mnoho z nás se dávalo dohroamdy pěkných pár dní, ale stálo to za to. Otázka je – kde jsou zbylé části klíče?


Eventu se účastnili (podle abecedy): Draik, Gornag, Iveta, Jassi, Reag, Redknife, Sanisha a Veraine

Screeny opět v galerii.