Prokletá hospoda

19.07.2015 16:14

Svíčky zablikaly v náporu závanu nočního vzduchu z venku. Hospodský si čistil půllitr, který právě umyl, a odložil ho na pult. Jeden z hostů si právě zapálil doutník. Začínala stormwindská noc. Každý by očekával nával dalších hostů, lehké děvy a hlahol. Nic z toho tu však nebylo. A nebude. Každý to vnímal. Nebyla to obyčejná noc, ale sobotní. Průvan třískl oknem a vysypal sklo. Zasténání zaznělo hospodou. Bylo to opět tu... přicházelo to.

 

A tak to začalo i tu noc, kdy do hospody zavítala skupinka, která tam obvykle nechodila. Po objednání a donášce jídla a pití je pomalu začala obsluha upozorňovat, aby co nejdříve dojedli a opustili hospodu. Když se zajímali proč, tak se od hospodského dozvěděli, že tam straší a hosté by mohli přijít k úhoně. Oni však zůstali a čekali.

Hospoda potemněla, po místnosti se ozýval šepot a ruch, ale čekali. Vzduchem létaly talíře, poháry, půllitry, židle. Všichni se tak tak uhýbali. Profesor Reag se drobet zamyslel, a když se probral, zjistil, že s ním židle, na které sedí, jezdí po zemi sem a tam a dělá mu okružní jízdu kolem stolů. Rychle slezl a to už do místnosti letěl obrovský sud a roztříštil stůl a židle. všichni se kryli, až Draik vyrazil kupředu mezi stoly k místu, kde cítil nejsilnější seskupení energie. Světlem odhalil temnou bytost. Ta prozradila, že je hospoda prokletá za zlé skutky hospodského. Draik neváhal a hospodského přimáčkl k pultu a mírně přidusil, aby mu pověděl tentokrát vše.

Hospodský se za chvíli doznal. Měl na svědomí tři činy, za které ho kdosi proklel. Pančoval alkohol, okradl opilého hosta a jídlo, které vařili, bylo ze špatných surovin a ještě do něj plival. Temná bytost určila, že pokud mu uloží trest za každý ten čin, pak odejde navždy. Draik nakázal vrácení peněz hostovi a určil hodnotu finančního daru sirotčinci a chudiny ve výši zisku z pančovaného alkoholu. Profesor Reag řekl, že pokud se napije alkoholu, chytne ho nutná potřeba odskočit si. A trpaslík Redknife mu uložil celý týden jíst jen žížaly, za to plivání do jídla. A vypadalo to, že mu uloží něco mnohem horšího, ale že si to rozmyslel nakonec. Veraine se jen zasmála, když viděla, jak se hospodský tváří. Ten to chtě nechtě přijal. Temný duch kývl a zmizel.

Hospoda už nadále nebyla prokleta a zůstane tak, dokud hospodský nezačne zlobit. Pak si dobrodruzi poručili nové jídlo a pití a ohlídali si, že bude vše v pořádku, nepančované, nepoplivané. Oslavili zdar výsledku.

 

Screeny jsou v galerii.