Za novými věcmi 1 a 2

27.08.2015 10:28

Pomalé kroky se blížily k Hearthglenu. Dvojice lidských a několikero zvířecích. Byl to obchodník se svou malou karavanou mul a oslů. Vezl všelijaké zboží od piva, přes voňavky, nějaké knihy, obyčejné zbraně a pár kousků zbroje. Lidé se kupodivu seběhli celí zvědaví, co si budou moci koupit. Chvíli obchodník skoro ani nestíhal obsluhovat zájemce o koupi toho nebo onoho předmětu. Jeden bojovník si třeba vybral funkční ale hezkou helmu. Trpaslíci se sháněli po pivu. Draik po knihách. Alecto se zajímala o podivnou tyč, snad kdysi kus hole. Tečkou za nákupním dnem byl souboj mezi trpaslíkem a svatým bojovníkem, po té co ten koupil voňavku a vylil ji na jiného trpaslíka. Nu, co dodat? Snad jen že oba se drželi dobře a dlouho na nohou. Mezitím obchodník a Draik uzavřeli menší dohodu. Obchodník se mu na cestě poptá po nějakých vzácnějších knihách a Draik na oplátku zkusí zjistit, co je zač jeden malý orb, aby obchodník znal jeho hodnotu a mohl ho lépe prodat. Když obchodník odjel, byl orb předán mágyni Veraine, aby se na orb podívala.

Týden se s týdnem sešel. Verdikt orbu byl jasný, je to magický orb a je v něm spletené kouzlo teleportace. Kam však má vést, nebylo známo. A tak se v pevnosti skupiny Legacy sešlo několik dobrodruhů. Průzkumníci (low levely) byly vyslány na průzkum nového tábora kultistů, aby prověřili jejich počty a nebezpečnost pro okolí. Druhá skupina pak byla rozhodnutá vyzkoušet, kam portuje podivný orb. Kouzlo bylo vyvoláno a všichni byli přemístěni do jeskyní plné sněhu, kokonů koboldů a obřích pavouků. Ženský jekot se ozval o kus hlouběji a Veraine nebyla k nalezení. Inu, Draik, Reag, Gornag a Alecto se vydali hlouběji do jeskyní, aby ji našli a zachránili. Cesta chvíli trvala, museli se probojovávat pavouky, procházeli kolem mrtvých i hýbajících se kokonů. Neustále se prodírali pavučinami, které jim bránily v cestě. Na konci stála velká pavoučice, chránila vejce a nové kokony, ze kterých se buď mladí měli najíst nebo udělat hostitele, no kdo ví, co to bylo zač... ale jedno bylo jisté, není cesta jinam, Veraine už je asi jeden z kokonů a pavoučice už je nenechá nikam jít. Museli tedy sáhnout po zbraních a probojovat se přes pavoučici i její dětičky, které na ně nabíhali ze stran.

Boj byl tuhý a na konci Reag skončil celý od jejích vnitřností. Pavouci byli poraženi a mezitím se maličká Alecto proplížila kolem bitevní vřavy, našla Veraine a dostala ji z kokonu. V kokonech a okolo byly nalezeny zvláštní věci, každý si něco odnesl. Alecto zajímavou vzácnou hůl, Reag klobouk a Draik vejce, pravděpodobně dračí. Veraine tam našla cosi, co vypadalo jako kanopa, co však je uvnitř nebylo odkryto. Vše si pobrali a portálem se odebrali zpět do pevnosti.

A tak byly získány nové předměty pro naše hrdiny.

 

Zúčastnili se: Alecto, Draik, Gornag, Pakosek, Reag, Redknife, Riastin, Seitheach, Veraine + pozorovatelé (Nightlife)
Pokud jsem na někoho zapomněla, tak se ozvěte.

Screeny ve fotogalerii.