Laboratoře kultistů

07.09.2015 18:04

Pokračování eventu Průzkum na východ verze 2.0

Byly zjistěny počty kultistů. Dokonce zredukovány jejich počty v táboře, který byl nalezen. Avšak objevila se jejich nová zbraň. Tam uvězněný kultista se změnil při výslechu, proč je v kleci, v poměrně houževnatý blob a chtěl pohltit Darriana a Reaga.
Draik tedy svolává výpravu, která by našla a zajistila laboratoře, kde probíhají pokusy tímto směrem, aby již nadále nedisponovali kultisté touto zbraní. Ve velkém počtu by totiž byly takovéto bloby velmi nebezpečné.

 

Tentokrát jich vyrazilo na cestu již osm. Opět si půjčili koně a dali se na průzkum hor kolem zničeného tábora kultistů. Podle informací to vypadalo, že laboratoře, kde vytvářejí bloby z kultistů, by mohly být nedaleko. Snad možná i nějaká jeskyně, protože stavby v té oblasti nejsou nebo jsou vypálené. A skutečně. Několik blobů mezi stromy a pak... jeskyně. Koně musely být ponechány venku. Stranou nebezpečí. Malé bloby byly spáleny a pak se otevřela cesta do nitra kopce. I tam občas narazili na blob nebo kultistu. Dařilo se je celkem tiše a čistě odstraňovat. Doplížili se až do velké místnosti, kde byly stojany, stoly s kolonami a baňkami. Několik klecí. A dokonce i několik velkých průhledných nádob odhadem na uchovávání větších mrtvých těl ve speciálním roztoku. Mimochodem, Redknife do jedné na konci zahučel a následně mu slezly všechny vlasy, vousy i chlupy. Trpasličí tragedie. Ale vraťme se k ději.

Uprostřed laboratoře se pohybovalo pět kultistů a jejich vůdce. S největší pravděpodobností vymýšleli další nové postupy, jak si vyrábět živomrtvé zbraně. Ale ne dlouho, po rychlém překvapivém boji byli sejmuti. Vůdce se také pokusil s dobrodruhy bojovat, dokonce vypil lektvar na zvětšení, ale početní přesilu nezvládl porazit a skončil těžce raněný v bězvědomí na zemi. Byl spoután a odvezen do pevnosti. Koně opět vyčkali na své jezdce bez úhony. Vůdce kultistů z laboratoře byl hozen do vězení a poslán k němu léčitel. Dobrodruzi vyrazili zapít akci pivem či vínem.

Několik screenů v galerii.